20.11.22

7. Nagar Kirtan

Avui es celebra el Nagar Kirtan, una celebració de les persones sikhs. Alguns companys i algunes companyes que són de l'Índia celebren aquesta festa i avui diumenge podem anar a Barcelona a participar en les activitats que faran. Comencen a les 11h al carrer Hospital, al centre de la ciutat. Mireu aquest vídeo per descobrir en què consisteix i què fan les persones que ho celebren. Heu de fer dues tasques: 

  • Contestar a la llibreta les preguntes sobre la celebració de Nagar Kirtan. 
  • Escriure un comentari explicant una celebració del teu país. Com es diu? Quan es fa? Què feu? Amb quines persones es celebra? Com va vestida la gent?

20 comentaris:

  1. Sandra20.11.22

    PREGUNTES PER CONTESTAR A LA LLIBRETA:

    TÍTOL: FESTA DE NAGAR KIRTAN
    1.Com és el noi que parla?
    2.Quines dues desigualtats principals hi havia a l’Índia abans que comencés el sikhisme?
    3.Per què el Guru Nanak Dev Sahib Ji va crear la religió del sikhisme?
    4.Quines coses hi ha al temple del vídeo? Què hi veus?
    5.Què fan el diumenge per celebrar la festa?
    6.El gurdwara és el temple de les persones sikhs. Allà donen menjar a tothom. Per què ho fan?
    7.Com va vestida la gent el dia de la celebració?
    8.Durant la processó llencen flors a terra, passen aigua i netegen. En quin ordre fan aquestes tres accions?
    9.Quin llibre hi ha dins de la carrossa?
    10.T’agradaria participar algun dia en aquesta celebració? Per què?

    ResponElimina
  2. Sandra20.11.22

    Hola a tothom,
    Avui he anat a la celebració de Nagar Kirtan a Barcelona i m'ha agradat molt participar i aprendre nous aspectes sobre la comunitat sikh.

    A Catalunya hi ha diferents celebracions al llarg de l'any. Una celebració és la Diada de Sant Jordi. Aquesta festa és el dia 23 d'abril, a la primavera. És el dia del llibre i de la rosa. Les persones regalen llibres i roses a les persones que estimen. M'agrada aquesta celebració perquè els carrers s'omplen de paradetes amb llibres, roses i senyeres. Tot està ple de color i d'alegria i és un dia molt bonic per passejar pels carrers.

    Fins demà.

    ResponElimina
  3. Harman23.11.22

    Hola a tothom
    També vaig anar a la celebració de Nagar Kirtan el 20 de novembre.
    A l'India hi ha diferents celebracions al llarg de l'any. Una celebració és el Vaisakhi. Aquesta festa és el dia 14 d'abril. Al Panjab se celebra com el Naixement de la confraria Khalsa. Se celebra a gran escala a Keshgarh Sahib, Anandpur Sahib.En aquesta festa també celebrem el Nagar Kirtan.Vaisakhi és el dia en què va néixer el Khalsa i als sikhs se'ls va donar una identitat clara i un codi de conducta per viure, dirigit pel desè Guru Sikh, Guru Gobind Singh Ji, que va batejar els primers sikhs amb nèctar dolç anomenat Amrit.
    Fins demà

    ResponElimina
  4. Sarahi25.11.22

    Hola a tothom
    La festa més important que se celebra en hondures és el quinze de setembre , el dia de la independècia de Centreamérica. La gent va vestida amb Guaiabera o Samarretes tradicionals. El crit de la Independècia és una de les celebracions històriques . És una celebració molt important per els hondureños

    ResponElimina
  5. Um-mul25.11.22

    Hola a tothom
    Jo soc del Pakistan i al Pakistan celebra una festa que es diu shabra i cada vegada celebra un data diferent. Es una festa relacionada una mica amb Diwali tots i totes posem unes robes noves i encendrem els llumins. Es juntam tots i totes cosins i fem un bona festa

    ResponElimina
  6. Hola a tothom!
    Hi ha moltes celebració al Pakistan peró el Dia que es mes important per el meu pais es “Dia de Independencia”. Aquesta festa es el dia 14 d’agost. Aquest dia hi ha nombroses parades amb banderes nacionals,insignies, banderoles, pancartes, globus, vestit blanc i verd i altres cosas en diversos llocs concorreguts de les ciutats. La gents porta vestits com la bandera, canta l’himne nacional, va a llocs historics, participa en different activitats, decora cases i carrers etc.

    Gracies! Adeu!

    ResponElimina
  7. Anònim29.11.22

    Hola a tothom
    Jo soc de república dominicana, i el 27 celebra una festa que es diu carrera de motos
    on corren moltes motos pot ser en parella i només.

    ResponElimina
  8. Hola!!
    Hi ha una celebració en Marroc que es diu aid-srir, i és el primer dia després de Ramadan. En aquesta dia tots els musulmans porten les seves ruba nova, i preparen menjar, i troben amb la família. I després de esmorzar, sorten i visiten les seves amics i família que no van venir a esmorzar.
    Adeu.

    ResponElimina
  9. musahraf1.12.22

    hola tothom Mai abans havia la celebracio´ de Nagar Kirtan a Ghana farem dues celebracio´ son Eid i fitri i al Eid es un celebracio que es el poc celebracio´ i el fitri es el gran celebracio´ que no farem data igual i farem Ramada´ i ramada farem trenta dias adeu

    ResponElimina
  10. musahraf1.12.22

    hola tothom Mai abans havia la celebracio´ de Nagar Kirtan a Ghana farem dues celebracio´ son Eid i fitri es un celebracio´ que es el poc celebracio´ i el fitri es el gran celebracio´ que no farem data igual i farem Ramada´ i ramada farem 30 dias

    ResponElimina
  11. Waqas rana10.12.22

    Hola totom!
    Soc del Pakistan. Em dic waqas. Jo na vaig anar a la celebració basant es una festa gran de Pakistan.
    Adeu.

    ResponElimina
  12. Nouhaila11.12.22

    Hola, tothom!

    Al Marroc hi ha una festa que es diu “Eid al Fitr”. Celebrem aquesta festa el 21 d’abril. Eid al Fitr significa la celebració de la fi del Ramadà i abasta els tres primers dies del shawwal. Fa dos anys que celebro la festa de “Eid al Fitr” amb la meva família. En aquesta festa fem uns caletes tradicionals del Marroc. Les persones poden portar ropa tradicional del seu país com les dones porten “Caftan” o “Djellaba”, però les homes porten “Jabador”o “Djallaba”. A mi m’agrada molt aquesta festa perque quan estic al Marroc jo i la meva familia junten en la casa de la meva àvia amb tot la familia.

    Adéu, fins demà!

    ResponElimina
  13. Sukhveer Kaur11.12.22

    Hola a tothom.
    Jo no vaig anar a la celebració de Nagar Kirtan.
    Peró hi ha una festa gran de religio de sikhism que és diu Gurpurab. Aquesta dia Guru Nanak Dev ji el primer guru de sikhism va néixer en Nankana Sahib (Pakistan).
    Aquesta dia tothom va al temple i allà tota la gent posa els espmeles dins de temple.
    Adeu.

    ResponElimina
  14. Mardiya11.12.22

    Hola tothom
    Mai abans havia viscut la celebració de Nagar Kirtan. A Ghana hi ha molts festivals, però celebro dos dels festivals que són Eid al fitr i Eid al adha. M'agradaria explicar com es celebra l'Eid al fitr. Eid al fitr no té una data fixa. L'Eid al fitr marca el final del Ramadà i el Ramadà és el mes sagrat del dejuni. L'Eid al Fitr ens vestim amb els nostres vestits nous anem a la mesquita i resem. També compartim regals als nostres éssers estimats.
    Adeu

    ResponElimina
  15. Wahab1.1.23

    Hola tothom!!!
    Jo soc de pakistan ,hi ha moltas festas pero m'agrada la festa de Eid al-Adha

    ResponElimina
  16. Sukhman6.1.23

    Hola a tothom,
    També vaig anar al Nagar Kirtan celebrat el 20 de novembre. a l'Índia celebrem diferents tipus de festivals. una celebració es diu diwali en diwali mengem mengem diferents tipus de dolços. rebentem galetes a la nit, és un festival que m'agrada celebrar quan estic a l'Índia. és una festa de la llum que cadascú il·lumina casa seva amb espelmes, llums de diferents tipus.
    adéu!!

    ResponElimina
  17. Dikshen7.1.23

    Hola tothom,
    La festa més llarg i més important en Nepal és Dashain que s'estén durant 15 dies. Se celebra de Setembre a Octubre. És celebrat pels Nepalesos de totes. No hi ha vestit especial.
    Fins després.

    ResponElimina
  18. Kristal11.1.23

    Hola a tots.
    En Honduras realitzem una cebracion que es diu dia de l'indi lempira, en la qual anem a l'institut vestits amb vestits típics de pais, també preparem menjar típic, i celebrem mentre escoltem musica folkorika.

    fins després.

    ResponElimina
  19. Renato4.3.23

    Hola a tothom!
    Al Peru en la ciutat del Cusco, es fa el "Inti Raymi". És una celebració que es realitza el 24 de juny. En aquesta celebració les persones es vesteixen com Incas(primers habitants del pais) y fan moltes activitats que representen les ceremonies que realitzaven els Incas.
    Adeu!

    ResponElimina
  20. Erlan A5.3.23

    Holaa a to tothom!!
    A Bolívia la festa més important és el carnestoltes d'Oruro, que se celebra entre el 18 i el 20 de febrer. És aquí on assisteixen molta gent d'altres llocs per ballar per conèixer la famosa verge de Socavón i veure les disfresses dels bailarins.
    Adeu!!

    ResponElimina