7.3.24

8. Dia Internacional de la Dona

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. En relació amb aquest dia estem realitzant diferents activitats i accions a l'institut. A casa, haureu de fer aquestes dues tasques:  

  • Mirar el vídeo i contestar les preguntes a la llibreta.
  • Escriure un comentari al blog parlant d'una dona important. Heu d'explicar qui és i per què la considereu important. 

 

27 comentaris:

  1. Sandra7.3.24

    PREGUNTES PER CONTESTAR A LA LLIBRETA

    TÍTOL: VÍDEO "EL DIA DE LA DONA"
    Part 1: Lyona
    1.Quin curs fan els nois i noies que escolten les explicacions de la Lyona?
    2.Quan la Lyona era petita, de què volia treballar quan fos gran?
    3.Quina activitat fa l’alumnat a classe durant la visita de la Lyona?
    4.Per què la Lyona no pot ser astronauta?
    5.Què és “Monsieur Gargot”?

    Part 2: Mariona Badenas
    1.On viu la Mariona?
    2.Què vol ser?
    3.Per què va viure uns dies a un desert d’Estats Units amb sis persones?
    4.Què va estudiar la Mariona quan anava la universitat?
    5.Com es diu el casc dels i de les astronautes?

    Part 3: Nàdia Ghulam
    1.D’on és la Nàdia i quant temps fa que viu a Catalunya?
    2.Què li va passar quan tenia 8 anys?
    3.Per què es disfressava de noi?
    4.Quines tres coses la van ajudar?
    5.Què penses de la Nàdia?

    Part 4: Alexia Putellas
    1.Qui és l’Alexia?
    2.Quina mania té l’Alexia abans d’entrar al camp i començar un partit?
    3.Quants anys tenia quan va començar a jugar en un equip?
    4.Per què l’Alexia no tenia referents futbolistes femenins quan era petita?

    ResponElimina
  2. Sandra7.3.24

    Hola a tothom!
    Jo parlaré de tres dones que van ser imprescindibles per tal de poder fer els primers viatges espacials. Tothom es pensa que els americans van volar a l'espai gràcies als avenços dels homes blancs, però va ser gràcies a tres dones afroamericanes que treballaven a la NASA. Es deien Katherine Johnson, Dorothy Vaughan i Mary Jackson.

    Poca gent sap que aquest gran avenç va ser gràcies a elles, perquè la història ha silenciat la seva existència i tot el que van aconseguir. Però hi ha una pel·lícula basada en aquesta historia real on expliquen tot el que elles van fer i la gran importància que tenen. Us recomano veure la pel·lícula, es diu "Figuras Ocultas".

    I vosaltres, de quines dones importants podeu parlar?
    Fins demà!

    ResponElimina
  3. Eknoor9.3.24

    Hola tothom,

    Em dic Eknoor. La dona què es molt important per mi es la meva àvia materna perquè ella és molt dolça. Encara són una nena petita però quan jo era 3 o 10 anys la meva àvia sempre ( acostuma a dir-me amb una nom encantador diferent ) i m'agrada molt quan em diu amb aquests noms. Ella també va amb mi a les botigues i em deixa compra el que vull.

    Adéu!

    ResponElimina
  4. Kaouthar10.3.24

    Hola tothom
    La dona més important de la meva vida és la meva mare perquè la meva mare és l'única que m'entén és l'única que m'ajuda i és l'única que em compra allò que vull perquè no hi ha cap persona que m'ajudi com ella perquè ella és l'única persona que m'ajuda molt i és la persona més emortant de la meva vida

    adeu!!!!!

    ResponElimina
  5. Wahab13.3.24

    Hola a tothom!!
    La dona més important de la meva vida es la meva mare, perquè quan jo era petit no sabia fer moltes coses. I ella sempre ajudaba de fer-lu, els deures de la escola, ella m'ha enseyat a caminar, parlar, llegir i escriure. Ella és important per la meva vida.
    Adéu!!!

    ResponElimina
  6. Waqas13.3.24

    Hola a tothom!

    Si Parlem de les dones mès important de la meva vida serà la meva mare, La meva avia materna i desprès les meves ties(germanes de la meva mare). La meva avia era molt forta, ella va mantenir la meva familia unida i jo he apres moltes coses d'ella.
    La Meva Mare tambè ès molt forta, Ella sempre m'ajuda en tot (quan el meu amics no juga amb mi, si estan ocupats , La meva mare sempre jugar amb jo) i gestionar la casa i nosaltres per ella mateixa.
    Les meves ties ès com les meves altres mares. M'estimo molt a elles i elles tambè m'estimen.

    Graciès! Adeu!

    ResponElimina
  7. Sarahi14.3.24

    Hola a tots ,
    Jo parlaré d'una dona molt importa i molt reconeguda. Ella es Frida khalo i es una dona mexicana reconeguda pels seus autoretrats. Frida va decidir crear la seva imatge com si fos una obra, i volia enfocar-la a la lluita cap a la igualtat, va ser una dona molt valenta per mi aquesta dona és molt admirable perquè no tenia por de demostrar com era.

    Adéu!

    ResponElimina
  8. Hola!!
    Si parlem d'una dona que ha canviat el món de les dones parlem de Olympe de Gouges. És la primera dona que Va lluitar per la igualtat, de les dones i els homes i també per els drets de les dones. Em sembla important perquè gracias a la seva lluita ara les dones poden viure amb llibertat i igualtat.
    Adeu

    ResponElimina
  9. Luciana najute15.3.24

    Hola tothom!!
    La dona mais importante de la meva vida es meva mare .porquè em va coidar quando jo era petit,el meu pare estava a Espanya i no va viatjar a guine bissau l quam la meva mare va viatjar , quem cuida de mim es mi madrata ,que tambèm ès una persona molt important per mi.

    Adèus!!

    ResponElimina
  10. Salome17.3.24

    Hola!
    Jo parlare d`una dona molt important per a la ciència com ho ès Marie Curie, gràcies a la seva investigació i descobriment del radi i del poloni, portant la a ser la primer dona a obtenir un premi nobel en fisica i uns anys després la seva segona nominació y el seu segon nobel en química, sent així una dona massa important per al món de la ciència

    Adeu!

    ResponElimina
  11. ALIYAN17.3.24

    Hola!
    La dona més important de la meva vida és la meva mare, perquè d'ella vaig aprendre molts bons hàbits, m'ensenya a caminar, a parlar, a respectar els grans. En els meus mals moments on ningú està amb mi, la meva mare sempre hi és per a mi, és la dona més important de la meva vida.
    Adeu!

    ResponElimina
  12. Ummul18.3.24

    Hola tothom,
    En la meva vida hi ha tres dones mes important. La primera es la meva perque ella m'ha ensenyat a fer tot. La segona i la tercera son les meves germanes.
    Adeu!

    ResponElimina
  13. Aaron J.20.3.24

    Holaa tothom,
    En la meva vida hi ha nomes una dona super important. Que es la meva mare, la considero important per que va estar per a mi toda la meva vida y em va ajudar amb els meus estudis, problemes i malalties.
    Adeu!!

    ResponElimina
  14. Renato IZ20.3.24

    Holaa tothom,
    En la meva vida hi ha nomes una dona super important. Que es la meva mare, la considero important per que va estar per mi en els moments mes importans de la meva vida i estar donant-me suport en les bones i males
    Adeu!!

    ResponElimina
  15. sharan23.3.24

    hola tothom
    La dona mes important de la meva es la meva mare perque em va ensenyat tot e ajuda molt per fer deures de mates he tingut moments mes important amb ella
    adeu

    ResponElimina
  16. Anònim26.3.24

    Hola a tots
    La dona més important per a mi és la meva mare i les meves ávies elles són les meves millors amigues sempre estan per a mi.
    Adeu.

    ResponElimina
  17. Dikshen27.3.24

    Hola,
    Una dona important de Nepal és Anuradha Koirala. És una poderosa activista social nepalesa i dirigeix Maiti Nepal, una organització que treballa per ajudar les supervivents del tràfic sexual, rescatar-les i reunir-les amb les seves famílies.
    Adeu!

    ResponElimina
  18. Jasleen30.3.24

    Hola,
    Jo parlaré de 2 dones que són més importants per a mi. La primera és la meva mare, és important per a mi perquè és una mare que és la meva primera amiga, la meva millor amiga, la meva amiga per sempre. Ella sempre va donar el millor per fer-me feliç. L'estimo a ella.

    La segona dona és la meva àvia materna, és important per a mi perquè ella és com la meva segona mare. Ella sempre cuida de mi. El "fact" és que vaig conèixer amb ella quan potser tenia 9 anys i ara esdevé tan important per a mi. Compro sempre amb ella i si m'agrada alguna cosa em va regalar.

    Adéu.

    ResponElimina
  19. harsh31.3.24

    La dona més important de la meva vida és la meva mare que em va ensenyar totes les coses bones i em va salvar de les coses dolentes.

    ResponElimina
  20. Gabriela31.3.24

    Hola tothom!!
    Jo parlaré de Virginia Woolf, ella va ser una escriptora del segle xx que va destacar per ser una de les pioneres dels moviments feministes.
    Adeu!!

    ResponElimina
  21. Mohib31.3.24

    Hola!

    La dona mes important de la meva vida és la meva Mare. Per que ella me ajuda sempre con qualsevol problema que jo tinc i la meva mare sempre me escolta.
    Es una dona molt important de mi vida.

    Adeu fins despres.

    ResponElimina
  22. Alamin1.4.24

    Hola.
    la dona més important de la meva vida és la meva mare, ella és qui em va donar la llum, em cuida.

    ResponElimina
  23. Anònim1.4.24

    adéu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hamza2.4.24

      Hola!
      La dona mes important de la meva vida és la meva Mare.Ella sempre va donar el millor per fer-me feliç. L'estimo a ella.
      adeu.

      Elimina
  24. Hamza2.4.24

    Hola!
    La dona mes important de la meva vida és la meva Mare.Ella sempre va donar el millor per fer-me feliç. L'estimo a ella.
    adeu.

    ResponElimina
  25. Anònim7.4.24

    Hola tohtom

    ResponElimina
  26. Anasira7.4.24

    Hola!
    La dona més important de meva vida és la meva Mare.Ella sempre va donar lo millor per fer-me feliç mi donar-me amor i també ella vol donar-me lo millor.
    adeu.

    ResponElimina